Vapaaottelu

Ilmoittaudu tästä vapaaottelun seuraavalle alkeiskurssille

DSC_1152

Katso harjoitusajat täältä

Vapaaottelu (MMA, Mixed Martial Arts) on kamppailu-urheilulaji, jossa on tavoitteena voittaa vastustaja käyttämällä erilaisia iskuja, kuristuksia ja nivellukkoja. Lajiin on yhdistetty monipuolisesti matto- ja pystytekniikoita useista eri kamppailulajeista, kuten potkunyrkkeilystä, brasilialaisesta jujutsusta ja painista. GB Gym ry on Suomen vapaaotteluliiton jäsen.

Vapaaottelu on kuulunut GB:n lajitarjontaan heti seuran perustamisesta lähtien, ja vuosien saatossa meiltä on noussut useita Suomen vapaaottelun kirkkaimpia tähtiä, kuten Anton Kuivanen (mm. ensimmäinen UFC:ssä ottelun voittanut suomalainen), Kai Puolakka, Mika Hämäläinen ja Jani Salmi.

GB:n harrastajalla on siis hyvät edellytykset harrastaa vapaaottelua tavoitteellisesti: harrastaja voi edetä amatööriottelijaksi ja jopa vapaaottelun ammattilaiseksi. Ottelemaan pääsee, kun on saavuttanut riittävän taitotason, kertonut kiinnostuksestaan valmentajalle ja saanut ottelemiseen riittävästi eväitä. Kaikista ei kuitenkaan tarvitse tulla ammattilaisia, ja myös GB:ltä löytyy useita vapaaottelun harrastajia, jotka eivät kilpaile lainkaan.

Tyypillisissä lajiryhmän treeneissä lämmitellään ja tehdään erilaisia kehonhallintaliikkeitä, opetellaan tekniikoita yksin ja pareittain ja lopuksi vielä sparrataan matossa ja pystyssä. Lajiryhmän harjoituksissa on syytä olla mukana perusvaatetuksen lisäksi juomapullo, nyrkkeilyhanskat, amatöörivapaaotteluhanskat, hammassuojat, säärisuojat ja alasuojat.

Vapaaottelussa ottelut käydään vapaaottelukehässä tai kahdeksankulmaisessa häkissä. GB:llä on oma häkki harjoittelua varten.

Vapaaottelussa ottelut käydään vapaaottelukehässä tai kahdeksankulmaisessa häkissä. GB:llä on oma häkki harjoittelua varten.