Potkunyrkkeily

Ilmoittaudu tästä potkunyrkkeilyn seuraavalle alkeiskurssille

DSC_0586

Katso harjoitusajat täältä

Potkunyrkkeily on karaten pohjalta kehitetty pystykamppailulaji, jossa on tavoitteena voittaa vastustaja joko suuremmalla osumapistemäärällä tai tyrmäyksellä. Potkunyrkkeilyssä käytetään monipuolisesti erilaisia lyönti- ja potkutekniikoita sekä näiden tehokkaita yhdistelmiä.

Potkunyrkkeily on monipuolinen liikuntamuoto, jota voi harrastaa salillamme ihan vain kuntoilumielessä, mutta myös, jos on kiinnostunut kilpailemisesta. Lajiryhmän harjoitukset sisältävät muun muassa monipuolista tekniikkaharjoittelua välineisiin ja parin kanssa, kuntotreeniä, otteluharjoituksia sekä kehonhallintaa ja -huoltoa.

Kilpailua tuetaan aktiivisesti, ja salillamme onkin erillinen kilparyhmä, joka harjoittelee pääasiassa yhdessä muun lajiryhmän kanssa, mutta myös omissa erillisissä harjoituksissaan. GB:llä harjoittelee ja ohjaa useita kansallisesti menestyneitä entisiä ja nykyisiä ottelijoita, ja kilparyhmämme onkin yksi suurimmista Suomessa. Kilparyhmämme koostuu eritasoisista ja -ikäisistä ottelijoista, ja jos kilpaileminen kiinnostaa, kannattaa tästä mainita rohkeasti joko alkeiskurssin tai lajiryhmän ohjaajalle. GB on myös yksi Suomen aktiivisimmista seuroista kansallisten kilpailuiden järjestämisessä, minkä lisäksi vaikutamme lajiliitossa ja tuomaritoiminnassa.

Lajitreeneissä on välttämätöntä olla mukana hammassuojat, nyrkkeilyhanskat ja säärisuojat. Lisäksi suositeltavia varusteita ovat käsisiteet, alasuojat ja kypärä. Lisätietoa varusteiden hankintaa varten saa alkeiskurssilta tai lajiryhmän ohjaajilta.

Potkunyrkkeilyssä on käytössä vyöarvojärjestelmä, ja GB:llä on mahdollisuus suorittaa vyöarvoja vihreään vyöhön saakka seuran mustan vyön säännöllisesti järjestämissä vyökoetilaisuuksissa. Lisätietoa vyöarvojärjestelmästä sekä siihen liittyvistä vaatimuksista löydät Suomen Potkunyrkkeilyliiton sivuilta www.kickboxing.fi.

Suomen Potkunyrkkeilyliiton lisenssi tulee olla hankittuna kaikilla potkunyrkkeilyn harrastajilla peruskurssin jälkeen. Lisätietoja lisenssistä ja siihen liittyvistä vakuutuksista saa harjoitusten ohjaajilta sekä Potkunyrkkeilyliiton sivulta www.kickboxing.fi/lisenssit/.