Nyrkkeily

Ilmoittaudu tästä nyrkkeilyn seuraavalle alkeiskurssille

IMG_3945

Katso harjoitusajat täältä

Tuhansia vuosia ympäri maailmaa harrastettu nyrkkeily on erinomainen laji niin aloittelevalle kuntoliikkujalle kuin kilpailusta kiinnostuneelle harrastajalle. Perinteisessä nyrkkeilyssä yhdistellään erilaisia lyöntitekniikoita vastustajan keskivartaloon ja päähän; ottelussa tavoitteena on voittaa vastustaja joko pistevoitolla tai tyrmäyksellä.

GB:llä on mahdollista kehittää nyrkkeilytaitojaan osaavassa valmennuksessa, ja kilpailusta kiinnostuneita tuetaan aktiivisesti pyrkimyksissä. Kilpailu on kuitenkin vapaaehtoista ja lajia voi harrastaa myös täysin kuntoilumielessä. Lajiharjoituksissa kaiken tasoiset harrastajat treenaavat yhdessä, ja harjoitukset onkin suunniteltu niin, että ne palvelevat niin kilpailijoita kuin kuntoharrastajiakin. Harjoitukset sisältävät muun muassa erilaisia koordinaatio- ja lihaskuntoharjoitteita, paritekniikkaa, välineharjoittelua ja sparria eli otteluharjoituksia.

Lajiharjoituksissa pakollisia varusteita ovat hammassuojat, nyrkkeilyhanskat ja nyrkkeilytossut (tai vastaavat sisäliikuntatossut). Suomen Nyrkkeilyliiton lisenssi on pakollinen kaikille nyrkkeilyn harrastajille. Lisätietoja Nyrkkeilyliiton lisenssistä saa harjoitusten ohjaajilta sekä Nyrkkeilyliiton sivuilta.