LAJIEN ESITTELY

Vapaaottelu (MMA, Mixed Martial Arts) on kamppailu-urheilulaji, jossa on tavoitteena voittaa vastustaja käyttämällä erilaisia iskuja, kuristuksia ja nivellukkoja. GB Gym ry on Suomen vapaaotteluliiton jäsen.

Brasilialainen jujutsu (BJJ) on kamppailu-urheilulaji, jossa on tavoitteena saada vastustaja luovuttamaan käsi- ja jalkalukoilla tai kuristuksilla. GB Gym on yksi Suomen menestyneimpiä BJJ-saleja.

Potkunyrkkeily on karaten pohjalta kehitetty pystykamppailulaji, jossa on tavoitteena voittaa vastustaja joko suuremmalla osumapistemäärällä tai tyrmäyksellä. Potkunyrkkeilyssä käytetään monipuolisesti erilaisia lyönti- ja potkutekniikoita sekä näiden tehokkaita yhdistelmiä.

Thainyrkkeily on perinteikäs aasialainen pystykamppailulaji. Lajissa yhdistellään erilaisia lyönti- sekä potkutekniikoita; mm. polvipotkut, kyynärpäälyönnit sekä pystypainia muistuttavassa lähiottelussa suoritettavat heitot ovat lajille yleisiä.

Tuhansia vuosia ympäri maailmaa harrastettu nyrkkeily on erinomainen laji niin aloittelevalle kuntoliikkujalle kuin kilpailusta kiinnostuneelle harrastajalle. GB:llä on mahdollista kehittää nyrkkeilytaitojaan osaavassa valmennuksessa, ja kilpailusta kiinnostuneita tuetaan aktiivisesti pyrkimyksissä.

Kuntonyrkkeily on tehokasta ja monipuolista treeniä, jossa kehitetään kuntoa ja kehonhallintaa nyrkkeilyn tekniikoita hyödyntäen, mutta ilman sparria eli ottelutreeniä. Tunneilla tehdään erilaisia nyrkkeilytekniikoita välineisiin ja parin hanskoihin lyöden, sekä liikkumis-, lihaskunto- ja koordinaatioharjoitteita.

Lukkopaini muistuttaa säännöiltään erittäin paljon brasilialaista jujutsua: molemmissa on päämääränä saada vastustaja luovuttamaan käsi- ja jalkalukoilla tai kuristuksilla, mutta lukkopainissa sallitaan BJJ:tä monipuolisemmin erilaisia jalkalukkoja. Näkyvin ero lajien välillä on kuitenkin pukeutumisessa.

GB Gymillä toimii viisi lasten ja nuorten harjoitusryhmää:

  • Minininjat I ja II (3–5-vuotiaat)
  • BJJ:n junioriryhmä (6–11-vuotiaat)
  • BJJ:n nuorisoryhmä (11–15-vuotiaat) sekä
  • vapaaottelun nuorisoryhmä (12–16-vuotiaat)