Home
Kurssiehdot ja seuran käytänteet

Kurssiehdot ja seuran käytänteet

Kurssiehdot ja seuran käytänteet

Kurssipaikan peruminen

Voit perua kurssipaikan viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua kirjallisesti joko sähköpostilla (info@gbgym.com) tai kirjeellä (GB Gym ry, Mekaanikonkatu 21, 00880 Helsinki). Palautamme tällöin jo maksetun kurssimaksun.

Loukkaantumisen sattuessa

Mikäli loukkaannut kurssin alkupuolella, kurssimaksua ei palauteta, mutta voit osallistua veloituksetta seuraavalle alkeiskurssille. Tällaisessa tapauksessa pyydämme, että esität sairauslomatodistuksen seuran vastaanotossa.

Kurssimaksua ei palauteta myöskään siinä tapauksessa, että haluat keskeyttää kurssin seurasta riippumattomista syistä.

Seuran yleisiä toimintatapoja

 1. GB Gym ry ei ole vakuuttanut salilla harjoittelevia eikä vastaa harjoittelijoiden henkilökohtaisesta omaisuudesta.
 2. Kulunvalvontaan käytettävät kulkulätkät ovat henkilökohtaisia: Niitä ei saa luovuttaa muiden käyttöön ja niillä ei saa päästää muita henkilöitä seuran tiloihin. Mikäli kulkulätkäsi häviää, ilmoita asiasta salin vastaanottoon. Lätkän väärinkäytöstä voi menettää oikeuden harjoitella salilla.
 3. Jätä ulkojalkineet kenkätelineisiin.
 4. Älä tuo eläimiä salille.
 5. Älä jätä lasta valvomatta harjoitusten ajaksi.
 6. Juopuneena tai huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena harjoittelu sekä oleskelu salilla on kielletty. Dopingaineiden käyttö salilla on kielletty. Rasistiset ja poliittisesti kantaaottavat paidat yms. on kielletty.
 7. Sali on harjoitusmaksunsa maksaneiden seuran jäsenten vapaaharjoittelukäytössä, kun siellä ei ole ohjattuja harjoituksia, leirejä, kilpailuja ym. ohjattua toimintaa. Salille pääsee henkilökohtaisella kulkulätkällä arkisin klo 6–22 ja viikonloppuisin klo 8–20.

Erityisesti harjoittelua koskevat säännöt

 1. Käytä oppimiasi taitoja vain harjoitus- tai kilpailutilanteissa.
 2. Harjoituksissa on noudatettava kunkin lajin ohjaajan antamia ohjeita ja määräyksiä.
 3. Harjoitusten alkua odotetaan harjoitusalueen ulkopuolella.
 4. Harjoituksiin saavutaan ajoissa ja niissä käytetään kyseiseen lajiin sopivia harjoitusvälineitä sekä noudatetaan hyvää hygieniaa ja siisteyttä.
 5. Harjoituksista myöhästyessä on pyydettävä ohjaajalta lupa osallistua harjoitukseen.
 6. Jos harjoituksista joutuu poistumaan ennen harjoitusten päättymistä, myös siitä on ilmoitettava harjoituksen ohjaajalle.
 7. Vältä tarpeetonta oleskelua ja liikkumista harjoitusalueilla harjoitusten ollessa käynnissä.
 8. Älä säilytä tavaroita harjoitusten aikana harjoitusalueilla.

Hygieniasta

On tärkeää huomioida kanssaharjoittelijat pitämällä huolta henkilökohtaisesta hygieniasta.

Varpaiden ja sormien kynnet tulee aina olla leikatut haavojen ja naarmujen välttämiseksi. Jalat on myös hyvä pesaista suihkussa ennen tatamille siirtymistä, koska harjoitellaan paljain jaloin. Suosittelemme käyttämään sandaaleja, kun siirryt pukuhuoneista harjoitusmatolle.

Kaikki korut, kellot ja lävistykset tulee ottaa pois harjoitusten ajaksi. Ne voivat olla vaaraksi sekä itsellesi että kanssaharjoittelijoille.

Alkeiskurssin ensimmäisissä harjoituksissa kurssin vetäjä selittää vielä tarkemmin lajin alkeiskurssikäytäntöjä ja salietikettiä. Voit rohkeasti kysyä mieltä askarruttavista asioista ohjaajilta, koskivat ne sitten itse harjoittelua tai muuta kurssiin liittyvää asiaa.